Om Strandlida Bryggeri!

 

I en funktionell bryggerilokal vid Flygstaden strax utanför Halmstad kokar vörten i vårt trivsamma mikrobryggeri, vilket startades i en källarlokal i Strandlida. Mäskpannan och lakkärlet är tillverkat i Slovenien och trycktankarna är producerade i Nederländerna. Traditionell överjäst öl, eller oftare kallad Ale, är vad som huvudsakligen produceras med modern hög mikroprocessorstyrd precision och med nutidens kunskaper om det mikrobiologiska.

 

Fröet till att starta ett mikrobryggeri såddes hösten 2009 vid besök på Stockholm Beer and Whisky Festival, men intresset för välsmakande kvalitetsöl är hos grundarna Gunnar Kamstedt och Jonas Nidle mycket äldre än så.

 

Bryggeriteknikern Gunnars mångåriga bakgrund inom handel och livsmedel har skapat en naturlig grogrund för ett ökande intresse för småskalig specialölsproduktion. Lite grann utav en dröm som håller på att gå i uppfyllelse med eget mikrobryggeri och utmaningarna med att tillföra marknaden några högkvalitativa ölsorter.

 

När bryggaren och Ek. mag. Jonas under studietiden på mitten av 90-talet hällde ut lageröl som stått och blivit för gammal började intresset för mer välsmakande öl än de industriproducerade karaktärslösa lågkostnadsöl som var normen. Ett stort intresse för småskaligt företagande och ett känsligt smaksinne gör bryggeribranschen till en begriplig hobby som gått lite överstyr med att nu försöka bli kommersiell.

 

Sommaren 2010 köptes lite utrustning för hembryggning och ett gammalt svenskt recept på överjäst öl hittades. Därefter har receptet modifierats,förgrenats, utvecklats och justerats på helger genom åren. De första ölen från Strandlida Bryggeri kom ut på marknaden i april/maj 2014.

 

Högt fokus på smak som erhålls genom noggrann utprovning, kvalitetstestning, hygien och precision i process och råvaror. Vi brygger inte öl med inriktning att de ska vara extremt unika eller platsa i en speciell öltypsdefinition, utan vi försöker helt enkelt brygga så gott öl som vi bara kan.

Strandlida Hopspace AB

Kristinebergsvägen 18

302 41 Halmstad

 

info@strandlida.se

 

 

 

Copyright © 2017 Strandlida Hopspace AB