Sortiment

 

 

Strandlida Ljus Ale

 

Med utgångpunkt från ett gammalt svenskt alerecept har vi med modern kunskap och precision i bryggning och råvaror skapat en ale för ölnjutaren. Stegmäskning tillsammans med brittisk humle och generöst med högkvalitativ ljus kornmalt ger ett minimalistiskt och lättdrucket öl.

 

Strandlida Mörk Ale

 

I denna mörka ale låter vi mörkrostad malt samspela med den ljusa för en fylligare kropp med brända intressanta smaktoner. Två sorters humle i fyra humlegivor för lockande arom och beska. Stegmäskning tillsammans med brittiska humlesorter och högkvalitativ kornmalt ger ett fylligare mörkt öl att njuta.

 

Strandlida Röd Ale

 

Strandlida Röd Ale bryggs med inblandning av karamelliserade maltsorter för en rödaktig färg och lite knäckigare smak. Vi är mer generösa med humlingen jämfört med vår Ljusa och Mörka Ale. Amerikanarna får vara med på ett hörn då vi humlar med amerikansk Cascade med uppbackning från East Kent Goldings odlad i Storbritannien.

 

Strandlida Vit Ale

 

Strandlida Vit är vårt tillskott i veteölssegmentet. Ett veteöl som sig bör är bryggd med en stor andel vetemalt. Försiktigt humlad med humlesorterna Fuggles och Cascade samt överjäst, ofiltrerad och opastöriserad för smakupplevelsens skull.

 

Strandlida Västkustskt Ale

 

En ljus ale frikostigt humlad med en stor andel amerikansk Cascade med inslag från smaktoner av citrus. Vår tolkning av den öltyp som sägs ha sitt ursprung i 1980-talets Kalifornien. Stegmäskad och därefter kontinuerligt humlad i bryggprocessen samt diskret torrhumlad för extra arom.

 

 

Strandlidaporter

 

En svart överjäst imperial porter med kraftfull smak som sitter kvar länge. Markerad humlebeska och härlig komplexitet i doft och smak från rostad malt tillsammans med tillskott från kaffe arabica och lakritsrot. Ett öl att avnjuta i långsamt tempo.

 

 

Strandlida IPA

 

Strandlida IPA har en balanserad maltkropp med tillskott av lite mörkare malt som ger stöd åt de rikliga humlegivorna. En kraftigt markerad och samtidigt behagligt fruktig humlebeska från brittisk och amerikansk humle ska utmana ditt doft och smaksinne.

 

 

 

 

 

 

Strandlida Hopspace AB

Kristinebergsvägen 18

302 41 Halmstad

 

info@strandlida.se

 

 

 

Copyright © 2017 Strandlida Hopspace AB